The International 2016 Öncesi Son Gelişmeler

The International 2016’ya 24 saatten az bir süre kaldı. Son gelişmeleri sizler için bir araya topladık. Asıl soru, nasıl bekleyeceğimiz?

An itibari ile e-sporlar tarihinin en büyük turnuvasının başlamasına 24 saatten az bir süre kaldı. Toplam ödülün 19,290,978$ gibi bir meblağ olduğunu hatırlatmak isteriz. The International 2016, Joker maçları ile başlayacak ve bu yazı hazırlanırken yaklaşık 20 saat sonra başlamış olacak. Sizlerin de bizler gibi bu heyecana ortak olup hayattan tam anlamıyla kopacağı 10 günlük süreye girmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri ve Dota dünyasındaki son gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedik.

Gizemli Eşya (Arcana) Oylaması

Dota 2 içerisinde bulunan kozmetik eşyaların değeri bakımından bir sınıflandırma yaparsak açık ara en değerli eşyaların başında gelen Gizemli Eşya kahraman setleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de oylama ile sahibini buluyor. Topluluğun seçtiği kahraman önümüzdeki dönemde yeni bir sete sahip olacak. Oyundaki en çok kozmetik eşyaya sahip olan kahramanlardan birisi olan, ancak Gizemli Eşya’nın oldukça yakışacağı samuray Juggernaut mu yoksa topluluğun göz bebeği, henüz oyunda herhangi bir kozmetik eşyaya sahip olmayan, Wisp IO mu bu oylamanın galibi olacak hep birlikte göreceğiz. Oylarınızı kullanmayı unutmayın!

Özel Kozmetik Eşyalar İçin Son Şans!

The International 2016 Mücadele Bileti sahiplerinin erişebileceği özel kozmetik eşyaların erişilebilmesi için son döneme girmiş bulunuyoruz. Bu özel eşyalar sadece 13 Ağustos tarihine kadar erişilebilir olacaklar ve bu eşyalar pazarlanamaz ve takaslanamazlar. Bu yüzden bu eşyaları The International 2016 bittikten sonra hiç bir şekilde alabilme şansınız kalmayacak. Bu eşyalar arasında Mücadele Bileti Seviyesi 125’te elde edilen Ölümsüz Bahçeler Arazisi, Mücadele Bileti Seviyesi 225’te elde edilebilen Legion Commander Prestij Eşyası ve The International 2016 Koleksiyoncu Zulası Hazinesi bulunuyor. O yüzden elinizi çabuk tutun!

Tahminler İçin Son 24 Saat!

The International 2016 Mücadele Bileti sahiplerinin edindiği interaktif dergi içerisinde bulunan TI6 tahminleri için son 24 saate girdik. En çok seçilen veya yasaklanan kahramanlar, en çok leşe sahip olacak profesyonel oyuncu, turnuva galibi olacak takımı ve oyun ile ilgili istatistikler hakkında tahminde bulunmayan oyuncular ellerini çabuk tutmalı! Son 24 saat!

Dota 2’nin Gelecek Sezonu Hakkında

Bu gün Seattle’da yerel saat 09:00’da yapılan oyuncular toplantısında bazı kararlar açıklandı. Turnuva öncesi oyunculara son bilgileri vermek isteyen Valve, grupları açıklamanın yanı sıra önümüzdeki sezon Dota 2 rekabetçi sahnesinde neler olacağı hakkında açıklamalarda da bulundu. Geçtiğimiz sene büyük bir fiyasko olan Şanghay Major turnuvasından ders alan Valve, önümüzdeki sezon birisi 2016’nın sonlarından önce bir diğeri de Bahar 2017’de olmak üzere senede 2 Major turnuva yapacaklarını açıkladı.  Geçtiğimiz sezon, 3 Major + The International olarak geçmişti. Oyuncuların geneli hali hazırda devam eden 3 Major + TI sistemini çok yorucu ve sıkışık olduğunu daha önce dile getirmişlerdi. Bunun yanı sıra The International 2017’nin de önümüzdeki sene yine Ağustos ayı içerisinde yapılması planlandığı açıklandı. Bunların yanı sıra oyuncu değiştirme aşamalarının oyuncuların yararına olduğunu savunan Valve, bu aşamayı ikiye böleceğini açıkladı. İlk kısım oyuncuların ayrılacağı kısım olurken diğer aşama oyuncuların takımlara katılacağı aşama olacak.

The International 2016 Grupları Belli Oldu

Valve, oyuncu toplantısına kadar grupları açıklamayacağını daha önce belirtmişti. Bu pek çok takım ve oyuncu için heyecan dolu bir bekleyiş olmuştur kesinlikle. Ancak artık 3-5 Ağustos arasında yapılacak olan grup aşamasında hangi takımların hangi rakipler ile karşılaşacağını biliyoruz. Bu grup aşamasındaki sonuçlar, Ana Etkinlik olan KeyArena’da devam edecek olan ana tabloda Üst Grup ve Alt Grup üyelerini belirleyecek. Turnuvanın favorilerinden sayılan OG, Wings NaVi ve EG’nin aynı grupta yer alması belli ki turnuvanın hiç bir anını kaçırmamamız gerektiğini anlatıyor belkide.

Heyecana 24 saatten az bir süre kaldı. Kemerlerinizi bağlayın, tahminlerinizi yapın ve mısırları patlatın! The International 2016 başlamak üzere!

Bu yazıyı paylaş :

Yayınlayan

Mehmet Arda Gündüz

Okan Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık öğrencisi, TaleWorlds destekçisi, Valve çevirmeni ve çeviri tutkunu.

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe