Kingdom Come: Deliverance Gerçekçiliğin Sınırlarını Zorlayacak

Warhorse Studios tarafından geliştirilen Kingdom Come: Deliverance, RPG oyunlarındaki gerçekçilik ögelerini bir üst seviyeye taşıyacak.

Orta Çağ Avrupası’nın vahşi savaş ortamını konu alacak alan Kingdom Come: Deliverance, RPG ve tarih sever oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Yapımcı şirket Warhorse Studios, oyun için yayınladığı yeni video sayesinde detaycı ve gerçekçi bir oynanış sunacakları izlenimini verdi.

Oyundaki zırh ve RPG unsurlarını konu edinen videoda dikkat çeken ilk şeylerden birisi envanter slotları oluyor. Diğer RPG oyunlarında genellikle bu slotlar baş, gövde, bacak gibi genel bölümler için ayrılırken Kingdom Come’da durum böyle olmayacak. Karakterimizin sadece baş kısmını özelleştirebileceğimiz dört adet slot bulunacak. Kollar ve bacaklar ikişer olarak değerlendirilmeyip hepsini ayrı ayrı kişiselleştirme imkanı sunulacak. Bu katmanlardan oluşan envanter sisteminin mimarlarından olan Kreatif Direktör Daniel Vavra; şimdiye kadar oyunlar için hazırlanan en detaycı kıyafet sistemini geliştirdiklerine inanıyor.

Gerçekçilik sadece envanter ile ibaret kalmayacak. Örneğin savaşlarda zırhınız fazla hasar alırsa veya kıyafetleriniz çevre halkın kabul edeceği şekilde olmazsa, ziyaret ettiğiniz dükkanlar sizinle alışveriş gerçekleştirmeyi reddedebilecek. Ayrıca yeterince dinlenmediğiniz zaman, oyun ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ diyecek ve diğer karakterlerle yapacağınız müzakereler istediğiniz gibi sonuçlanmayacak.

Gerçekçiliği bir üst seviyeye taşıma amacına sahip olan Kingdom Come: Deliverance 2017 yılında çıkışını gerçekleştirecek. Oyun konsollar için de piyasaya sürülecek, ancak konsol çıkışının PC’nin ardından gerçekleşeceği yönünde iddialar mevcut. Eurogamer’ın oyunun beta aşamasında kaydettiği detaylı oynanış videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz…

Bu yazıyı paylaş :

Yayınlayan

Gökhan Uçar

Yazılım Mühendisliği öğrencisi, kendi çapında okur, video oyun ve havacılık sevdalısı bir özgür insan.

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe