The Elder Scrolls Online: Nasıl Vampir Olunur?

The Elder Scrolls Online: Nasıl Vampir Olunur?

The Elder Scrolls Online’da vampir olmak çoğu oyuncunun hedefi oldu. Ancak vampir olabilmek için, tıpkı fantastik kurgulardaki gibi, bazı adımları geçmeniz gerekiyor. Bunun için elbette ki en bilineni bir vampir tarafından ısırılmaktır. Peki, Elder Scrolls Online’da vampir nasıl olunur, gelin hep birlikte öğrenelim.

Yazıyı okumaya başlamadan önce, yazı içerisinde farklı vampir olma yöntemlerini okuyabileceğinizi belirtmek istiyorum. Dilerseniz yukarıdaki listeden direkt olarak bu adımları seçebilir ve yazıları okuyabilirsiniz. Vampir olmanın yanı sıra, vampirlik tedavisi ve vampir için en iyi ırkı da yazı içerisinde bulabilirsiniz. Bu özelliğin faydalarını da pekâlâ ekleyeceğiz.

Nasıl vampir olunur?

Elder Scrolls Online’da vampir olabilmek için birden fazla yol vardır. Dilerseniz bir vampir kullanıcıya kendinizi ısırtabilirsiniz. Ancak yakın bir arkadaşınız değilse ya da o günlük hayır işi yapmak istemiyorsa, bu kullanıcılar sizden karşılık talep edecektir. Bu bir miktar altın ya da bir eşya olabilir. Bir başka yöntemiyse NPC (non-player character) tarafından ısırılarak vampir olmaktır.

Oyuncu tarafından ısırılarak vampir olmak

Hâlihazırda vampir bir karaktere sahip oyuncular, oyunda vampir ısırıklarını ticarete dökmüştür. Çoğu, bir başka oyuncuyu ısırmak için karşılık bekler, bazıları da direkt düşünmeden ısırır. Ancak bunu haftada sadece 1 kez yapabilirler. Vampir skill line’da pasif olarak beliren Blood Ritual sayesinde bu oyuncular, diğer oyuncuları ısırarak onları vampir yapabilirler. Ancak sadece buna sahip olmakla iş bitmiyor. Ritüelin yapılabilmesi için, oyuncunun ve ısırlacak kişinin bölgelerin çeşitli noktalarında yer alan özel ritüel altarlarında olması gerekiyor. Ardından da, az önce bahsettiğimiz Blood Ritual skill’i cooldown’da olmamalı, aktif olmalıdır.

NPC tarafından ısırılarak vampir olmak

Vampir olmanın en basit yoludur. Bloodfiend denen yaratıkların bulunduğu bölgelere giderek hiç bir ücret ödemeden de vampir olabilirsiniz. Bloodfiend’ler sayesinde vampirlik direkt olarak size de bulaşabilir. Bangkorai, Reaper’s Marc ve Rift’te bu yaratıkları bulabilirsiniz.

Bloodfiend’ler sadece gece vakti(oyun saatiyle) spawn olurlar ve etrafta boş boş dolanırken ya da kurbanlarını yerken onları gammazlayabilirsiniz.

Bloodfien’leri bulduğunuz zaman, onlara birkaç kez saldırın, kesin olsun derseniz iki üç kez saldırın, zaten sonrasında otomatikmen “Vampirism” aktif efekt olarak belirecektir. “C” harfine basmanız ve karakter bilgi ekranını açınca sağdaki pencerenin altında Active Effects başlığının altında bulabilirsiniz. Vampirliğin size de bulaştığından emin olunca, en yakın wayshrine’a yolculuk edin ve orada bir NPC’nin bekliyor olduğunu göreceksiniz. Bu NPC ile konuştuğunuz zaman size bir görev önerecek “Scion of the Blood Matron”. Bu görevin seviyesi 38’dir. Dolayısıyla bunu önceden bilmenizde yarar var. Ek olarak şunu da belirtelim, bu görevi yaparken group’a dâhil olamazsınız.

Vampirliğin yararları ve zararları nelerdir?

Drain Essence ve Bat Swarm gibi skill’ler oyundaki düşmanlarınızı kolayca yenmenize olanak verecektir. Bunları akıllıca kullandığınız zaman karakterinizin hayatta kalma olasılığı da doğal olarak artıyor. Ayrıca sneaking hâlindeyken de hızınız artıyor, kolayca herkesin yanından geçip gidebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra dövüş sırasında feeding sayesinde heal point artırabiliyorsunuz.

Vampir Skill Listesi

Ultimate: Bat Swarm

Active: Drain Essence, Mist Form

Passive: Savage Feeding, Supernatural Recovery, Blood Ritual, Undeath, Unnatural Resistance, Dark Stalker

Vampirliğin 4 farklı stage’i vardır. Bunları artırdıkça sizden alacakları da bir o kadar artacaktır.

Stage 1 – Ateş saldırılarında %50 daha fazlas zarar alırsınız.

Stage 2 – Health regeneration %25 daha yavaş olur. Ateş saldırılarında %50 daha fazlas zarar alırsınız. Vampirlik yeteneklerini kullanırken %20 daha az health harcarsınız.

Stage 3 – Health regeneration %25 daha yavaş olur. Ateş saldırılarında %50 daha fazlas zarar alırsınız. Vampirlik yeteneklerini kullanırken %40 daha az health harcarsınız.

Stage 4 – Health regeneration %75 daha yavaş olur. Ateş saldırılarında %50 daha fazlas zarar alırsınız. Vampirlik yeteneklerini kullanırken %60 daha az health harcarsınız.

Eğer feeding yapmazsanız bu stage’ler artacaktır. Eğer 30 dakika feed yapmazsanız, Stage 1’den Satge 2’ye çıkarsınız. Daha uzun bir süre feeding yağmazsanız da Stage 3 ve Stage 4’e çıkarsınız.

Vampir olduktan sonra ateşe karşı çok fazla duyarlı olacağınızı da belirtelim. Ateş saldırılarında %50 ekstra zarar alacaksınız. Bu açığı kapatmak için bizim size önerimiz, bir vampir karakter yapacaksanız Dark Elf karakter ile yapın. Zira Dark Elf karakterlerin ateşe karşı dayanıklılığı diğer ırklarınkine göre çok daha fazladır. Bu size ateş saldırılarında karşı savunma için destek sağlayacaktır.

Vampirliğin tedavisi nedir?

Vampir olduktan sonra bir süre oynar ve sıkılırsanız, kendinizi tedavi de edebilirsiniz. Bir Arkay keşişi bularak altın karşılığı sizi iyileştirmesini sağlayabilirsiniz. Direkt Crown Store’dan Upgrades – Skill Line sekmesinden de Vampirlik tedavisi için satın alım yapabilirsiniz.

Harika!
Harika! Bayıldım Asfdsaf:D Şoktayım! Yapma Bunu! Bu Ne Şimdi!
92
Bu yazıyı paylaş :

Benzer Yazılar

Rage 2 İçin Ne Düşünüyoruz?

Rage 2 İçin Ne Düşünüyoruz?

Rage 2 İçin Ne Düşünüyoruz?

Rage 2 beni karışık duygulara gark eden bir yapım oldu. Böyle sevmek ile nefret etmek arasında dalga dalga gidip geldim sürekli. Bu karmakarışık duyguların sebebi, oyunu çok büyük bir heyecanla beklemiş olmam ve buna binaen hayal kırıklığına uğramam değil. Hatta Rage 2 son dönemde piyasaya...

Total War Three Kingdoms İncelemesi

Total War Three Kingdoms İncelemesi

Total War Three Kingdoms İncelemesi

23 Mayıs’da satışa sunulacak olan Total War Three Kingdoms ile Total War ailesi Çin’i, evet Çin’i ziyaret ediyor. Çoğu kişi Rome 2’nin çıkmasından sonra Medieval 3’ü gelir deniyordu, Çin söylentileri ve talepleri olsa da ihtimal verilmezken, gelen o duyuru ile çekirdek Total War kitlesi bir yana...

Pax Nova Nasıl Bir Oyun?

Pax Nova Nasıl Bir Oyun?

Pax Nova Nasıl Bir Oyun?

Pax Nova; Stellaris, Endless Space, Galactic Civilizations ve Masters of Orion serileri gibi 4x uzay stratejisi türünde bir oyun. Bu yapımlardan yegane farkı ise kendisinin şuan erken erişimde olması. Erken erişim dedim diye hemen yüzünüzü buruşturmayın, yukarıda saydıklarımın bir kısmı da...

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe