The Elder Scrolls Online: Crafting Writs Nedir?

The Elder Scrolls Online: Crafting Writs Nedir?

Serinin belki de en detaylı craft sistemine sahip olan Elder Scrolls Online’da karşılaştığınız Crafting Writs görevlerinin nasıl yapıldığı ve ne gibi faydaları olduğunu öğrenmek ister misiniz? O halde bu rehber tadındaki yazımız, size bilmeniz gereken her şeyi sunacaktır.

Oyunu az çok oynayanlar bilirler ki oldukça detaylı ve bol çeşitli bir craft sistemi mevcut. Elder Scrolls Online ile craft sistemi Equipment Crafting Writs (Ekipman Üretim İlanları) ve Consumable Crafting Writs (Tüketim Malzemesi Üretim İlanları) olarak ikiye ayrılıyor.

Her iki kategoride farklı crafting alanları mevcut ve bunların her birinde sertifika alarak günlük Crafting Writs görevlerini yapabiliyoruz. Sertifika almadan da craft yapabiliriz ancak writs görevlerini yapamayız. Rehberimizin devamında nasıl sertifika alınacağından bahsedeceğiz, fakat şimdilik hangi alanlarda uzmanlaşabileceğimizin bir listesini verelim:

Equipment Crafting Writs:

  • Blacksmithing (Demircilik)
  • Clothing (Terzilik)
  • Woodworking (Marangozluk)

Consumable Crafting Writs:

  • Alchemy (Simya)
  • Enchanting (Tılsımlama)
  • Provisioning

Oyun-Fest-The-Elder-Scrolls-Online-Crafting-Writs-Nedir-01

Hangi ittifaka katıldıysanız, her bir karakteriniz için bağlı bulunduğu ittifakın ustaları tarafından sertifika almaya hak kazanabilirsiniz. Bunun için herhangi bir oyun içi veya gerçek para ödemeniz gerekmiyor. Tek yapmanız gereken aşağıdaki şehir listesinde kendi ittifakınızın ustalarından görev alıp tamamlamanız lazım.

  • Aldmeri Dominion: Vulkhel Guard (Auridon)
  • Daggerfall Covenant: Daggerfall (Glenumbra)
  • Ebonheart Pact: Davon’s Watch (Stonefalls)

Oyun-Fest-The-Elder-Scrolls-Online-Crafting-Writs-Nedir-02

Başlangıçta en fazla 8 karakter oluşturabileceğiniz için (ilerleyen zamanlarda oyun mağazasından Crown satın alarak en fazla 12 karaktere kadar +1’lik paketler ile bu sınırı yükseltebilirsiniz) her karakterinizin bütün craft alanlarında uzmanlaşmasıyla uğraşmayın. Onun yerine örneğin büyücü karakteriniz Consumable üçlüsünde uzmanlaşırken savaşçı olan karakterinizi Equipment üçlüsünde geliştirebilir, hatta bunu daha da yayabilirsiniz. Böylelikle her bir karakter için bütün craft alanlarında fazladan skill puanı harcamamış olursunuz.

Sertifikalar hazır, peki ya Crafting Writs? Öncelikle bu görevler, bize günlük olarak birkaç malzeme üretip, bunları ilgili yerlere teslim etmemizi gerektiriyor. Her yaptığımız görev, bize o alanda Inspiration (İlham) puanı vererek o yeteneğimizin gelişmesini sağlayacak ve de kimi zaman şanslıysak binlerce altın değerinde malzemeler ve cep harçlığı kazandıracak.

Bu görevleri her bölgenin ana şehrinden alıp yapabilirsiniz. Hangi bölgede yaptığınız fark etmez, sizden istenecek malzemelerin kalitesi yeteneğinizin seviyesi ve özelliklerinizi ne kadar yükselttiğinizle doğru orantıda artacaktır.

Oyun-Fest-The-Elder-Scrolls-Online-Crafting-Writs-Nedir-03

Crafting Writs yapılırken bilinmesi gerekenler:

  1. Örneğin “Steel Sword” isteniyorsa bu kılıcı o malzeme ile istenen miktarda üretmemiz yeterli. Ürettiğimiz kılıca fazladan malzeme harcayarak yüksek seviyede yapmak veya özellikler eklemek, hangi motif tarzıyla yapılacağı gibi detaylar önemsiz. Mümkün olduğu kadar ölçülü davranmakta fayda var.
  2. Crafting Writs günlük olarak her karakter ile ayrı ayrı yapılabilir. Böylelikle kazanılan ödüller de artar. Her bir üretim için belirli miktarda malzeme gerekeceğinden, bazen evdeki hesap çarşıya uymayabilir.
  3. Gerekli malzemelere sahip değilseniz o malzemeler ile üretilmiş eşyaları parçalayıp, etrafta maden vb. kaynak avına çıkabilir veya Guild Store (Lonca Mağazası) aracılığıyla o loncanın üyesi olmasanız bile şehirlerdeki Guild Trader (Lonca Tüccarı) ile satın alabilirsiniz.
  4. En yüksek eşya seviyesi şu anda “Level 50 – Champion 160” fakat bütün yeteneklerimizi yükselttiğimizde bizden en fazla Champion 90-140 arası olan malzeme kullanmamız istenecektir. Bu kötü değil, tam tersi iyidir çünkü sonuncu üretim malzemeleri çok nadir ve aşırı pahalı.
  5. Seviye fark etmeksizin, Craglorn bölgesindeki Belkarth şehrinde yapılan Crafting Writs görevleri aynı olsa da, burada yapıldığında değerli malzeme çıkma şansının daha yüksek olduğu söylenebiliyor. Ki mutlaka çıkacaktır ve bunları satmanız sizi zengin edebilir. Eğer Orsinium DLC’sine sahipseniz bu sefer de Wrothgar bölgesinin Orsinium şehri tercih ediliyor.

The Elder Scrolls Online ile günlük olarak yapılabilen Crafting Writs görevleri hakkında bilmeniz gereken hemen hemen her şey bu kadar. Vakit kaybetmeden sertifikalarınızı alıp, yeteneklerinizi geliştirerek, crafting dünyasına katılmayı ve şanslıysanız değerli malzemeler kazanmayı kaçırmayın!

Harika!
Harika! Bayıldım Asfdsaf:D Şoktayım! Yapma Bunu! Bu Ne Şimdi!
3
Bu yazıyı paylaş :

Benzer Yazılar

Pandemic Express Nasıl Olmuş?

Pandemic Express Nasıl Olmuş?

Pandemic Express Nasıl Olmuş?

Gelecek vaat eden bir erken erişim daha: Pandemic Express – Zombie Escape. Bir başka erken erişim oyununu gösteriyorum size. Videoları ile dikkatimi cezbeden oyunu geçen oynadım, akabinde kısa bir süre önce Twitch’te canlı yayınını yaptım. Gayet eğlenceliydi, yayın da oyun da. Video...

Total War Three Kingdoms’da Nasıl Asker Üretiliyor?

Total War Three Kingdoms'da Nasıl Asker Üretiliyor?

Total War Three Kingdoms'da Nasıl Asker Üretiliyor?

Çin'de İmparator olmak kolay değil. Çin’i yönetmek istiyorsanız, bu koca kadim coğrafyayı kontrol altında tutmak ve rakiplerden arınmak için ordularınızın korku salması lazım. Karşı unsurları bertaraf etmek için dayanıklı, her savaş türüne hazırlıklı olması lazım. Peki bunu nasıl...

Trials of Fire’a Bir Bakış Attık

Trials of Fire'a Bir Bakış Attık

Trials of Fire'a Bir Bakış Attık

Trials of Fire İlk Bakış. Erken erişimin meyvelerinde bugün... Erken erişime çıkışını gerçekleştirmiş oyunlar üzerine yazdığım her ilk bakışta değindiğim bir husus var: erken erişim her zaman kötü değildir. Erken erişim nitelikli geliştiriciler ve oyunları için , normal şartlar altında...

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe