Gears of War 4 Rehberi

Gears of War 4 Horde Mode’da nasıl kelle yerinde tutulur, takım arkadaşlarınızın sırtı nasıl sıvazlanır, hepsi burada. 

12 Saatlik senaryo tabii ki bu müthiş gameplayin tadını almak için yeterli değil. Biz de doya doya Horde mode’da işin tadını çıkardık. Ama öyle hadi Horde’an (!)  deyip geçmeyin. Bazı püf noktalar var ki bilmeden girerseniz ne siz tad alırsınız, ne de takım arkadaşlarınız.

1-Sonunu düşünen kahraman olamaz (öldün çık!)

Evet, bu zihniyetteki arkadaşlar, 20. seviyeyi bile göremeden sizi yarıyolda bırakıyorlar. Neden? Çünkü artistler. Sen kim, tek başına 3 tane izbandutun arasına girmek kim? Bu bir takım oyunu beyler, herkes birbirinin arkasını kollayacak. Sen ölürsen herkes ölür. 20. seviyeden sonra bir kişinin attığı tek kurşunun bile önemi var. O yüzden Cüneyt Arkınlığa soyunup duvar üstünden atlarken üç adam alırım diye düşünmeyin. Fabricator’a ve takım arkadaşlarınıza yakın oynayın ki danalığınız yüzünden yere düştüğünüzde kaldırılmanız kolay olsun.

gears-of-war-1

2-Ben proyum ya, hardcorela başlarım (10. seviyeyi göremedi)

Hemen artistlik yapmayın. Oyunun sınıf ve seviye sisteminden dolayı oyuna başlar başlamaz hardcoreu seçerseniz, o tost makinesi diye sallamadığınız robotlar adamın bir tarafından kan alır. Hardcore zorlukta ancak iyice kaşarlaşmış oyuncularla birlikte ilerleyebileceğinizi bilin, en az 5. seviye karakterlerle oyuna girdiğinziden emin olun. En güzeli Casualda 3-4 maç biraz seviye atlamak, sonra Normal’de seviye 50’yi görmeye çalışmak. Bu arada en az 3 boş saatiniz yoksa Horde Mode pek size göre değil, ciddi anlamda zaman ayırmayı gerektiriyor.

gears-of-war-2

3-Bossları öldürmek çocuk oyuncağı değil, sağlarını sollarını iyi bilin.

Senaryoyla karıştırmayın sakın bossları, üzerler adamı. Her 10 seviyede bir boss bölümümüz var ama bu cengaverler tek gelmiyorlar. Yanlarında dünya mob getiriyorlar. 50 dalgada karşılaşacağınız bosslar 5 çeşit fakat her seferinde rasgele geliyorlar. Ama öldürülme biçimleri ve zayıf yönleri aynı senaryodaki gibi. Bu bosslara kimi zaman taretlerle dalmak mantıklı, ama Carrier gibi ancak size kalbini açtığında (çok duygusal bir boss) saldırabileceğiniz bossları önce mobları keserek indirmeye bakın. Biriktirdiğiniz powerları boss bölümlerinden önce harcayın ki boss bölümlerinde engineerınız üzülmesin.

4- Fabricator ne halta yarıyor öğrenin, abidik gubidik yerlere kurmayın.

Horde Mode’da sizi kurtaracak yegane şey varsa o da silah üretebilmesinden, taret koymaya kadar türlü türlü savunma özelliğine sahip bu güzel cihaz. Zaten takım olarak sürekli bu arkadaşı besleyeceğinizden en azından sizin için ne kadar hayati olduğunu bilin. Bir kere takımda engineer varsa ve siz başka bir sınıfsanız hiç bulaşmayın bina işlerine. Muhtemelen o engineer zaten bina masraflarını indiren sınıf kartını kuşanmıştır.

Haritalar önceki oyunlara göre çok daha geniş ve katmanlı. Her haritanın uzun menzilli silahlarının göremeyeceği bazı noktaları var. Eğer koridor dibine kurarsanız Swarm’un Boomshot kullanan zebellahları ne taret bırakır, ne de bariyer. Kuytu yerleri seçmeye bakın.

gears-of-war-4

5-Pack açarken öncelikle Horde mode packlerine yönelin.

Heartstone ya da benzeri free2play oyunları oynadıysanız, açtığımız sandıklarla bize düşen bazı özel kartlarımız var. Bu sistemin aynısı GeOW 4’te de var. Maç kazandıkça elde edeceğiniz altınlarla bu paketlerden alıyor ve açıyoruz. Multiplayer’da sizi bufflayacak, tamamen kozmetik odaklı olan veya hem kozmetik hem buff kartları içeren packlerdense öncelikle horde mode packlerine yönelin. Horde Mode’da 3 saatlik bir oyunda 4-5 seviye birden atlayabilecekseniz. Tabii kim istemez eski dost Marcus’un skiniyle ordan oraya koşturmak ama siz bir seviyeleri tırmanın gerisi kolay.

gears-of-war-3

6- Bonus görevleri yapmak yerine yaratık kovalayan danalarla oynamayın

Bonus görevler önemli arkadaşlar. Sanmayın ki onları yapmayınca da bu iş olacak. Bonus görevleri yaptığınız sürece oyunun size vereceği kutulardan çok güçlü silahlar, el bombaları, ya da ekstra power çıkacak. Ayrıca bu kutular düşman silahları ya da toplayacağınız powerlar gibi dalga sonunda kaybolan türden değil. Dilediğiniz zaman açabilirsiniz. Akıllı olun, Bonus görevleri yapın. 7 Düşmanı headshot atarak öldürmek çok da zor değil.

7-Engineer olmadan Horde’a başlamayın.

Herkes Soldier ya da Sniper olayım, onu bunu keseyim istiyor ama Horde mode’un asıl olayı Engineer ve Scout’ta bitiyor. Level 20’den sonra savunma sisteminiz olmadan ilerlemeyi aklınıza bile getirmeyin. Savunma sistemlerini kim ucuza kuracak, kim o sistemleri tamir edecek ? Yaaa, anca tır tır tır Lancerları sıkın. Peki Engineer’a tamir için kim kaynak sağlayacak. Tabii ki siz ama. Soldier, Sniper veya Heavy sınıfları power toplarken normal değerlerinde topladıklarını, Scout’un ise bu sınıflara göre aynı kaynaktan çok daha fazla enerji toplayabildiğiniz biliyor muyduznu? Bilmiyordunuz. Şimdi öğrenmiş oldunuz. Baktınız kimse Engineer olmamışsa siz olun. Pişman olmazsınız.

8-Çabuk seviye atlamak için elinizdeki kartlardan haberdar olun.

Gears of War 4 Horde Mode’a girerken seçebileceğiniz 5 sınıf var ve hepsi birbiriden önemli. Bu sınıflardan hangisini seçerseniz seçin, üzerinize alabileceğiniz ve sizi bufflayacak sınıf kartları var, daha da önemlisi size dünya kadar deneyim puanı verecek Bounty kartlarınız var. Çabuk level atlamak neden önemli peki? Seviye 1’de sadece bir sınıf kartı alabiliyorken, 3,5,7 ve 10. seviyelerle birlikte 5 kartı üzerimize alabiliyoruz. Böylece 10. seviyeden itibaren zorlaşan Horde mode’u 50. seviyeye taşımak biraz olsun kolay oluyor. Benim size tavsiyem 1-20 arası seviyelerde 10.000 xp veren kartları ihmal etmeden eklemek.

Çoklu oyuncu modu elbette Horde’dan ibaret değil ama en çok emek isteyeni de horde. Yoksa çoklu oyuncu modunda King Of The Hill, Team Deatmatch, Dodgeball gibi tonla oyun modu var. Bunlar hem casual hem de rekabetçi olarak oynanabiliyor. Bir de rekabetçi moda özel Escalation ve Execution modları var ki evlere şenlik. Escalation modu aslında BF gibi , belirli kontrol noktaları var ve oraları tutmaya çalışıyorsunuz. Execution’da ise düşmanlarınızı ancak bitirici hareketlerle eleyebiliyorsunuz. Yani o chainshaw bir şekilde düşmanın boynuna inecek arkadaş.

Gears of War 4 bu senenin PC için en güzel yapımlarından biri. Xbox One ile crossplay ve tabii ki play anywhere özelliğiyle birlikte şu güzelim multiplayerın tadına varmak her oyuncunun hakkı. Steam’e gelir mi bilinmez ama şu an itibariyle Microsoft store’dan tadında bakabilirsiniz. Bekleriz.

Bu yazıyı paylaş :

Yayınlayan

Alper Kurt

30'u hafiften geçmiş, üslup her şey susuzluk hiçbir şey yazın felsefesini benimsemiş, bir ecnebi dili öğretmeye çalışan, oyun ve bisiklet sevdalısı yazar.

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe